Afstandsmeters (5)Luna Optics LD-LRF600 afstandsmeter
€ 269,-

Luna Optics LD-LRF600 afstandsmeter

  • Merk: Luna Optics
  • Vergroting: 6x
Luna Optics afstandsmeter LD-LRF1000
438,95 € 410,-

Luna Optics afstandsmeter LD-LRF1000

  • Merk: Luna Optics
  • Vergroting: 6x
Vortex Ranger 1000 Afstandmeter
499,- € 379,-

Vortex Ranger 1000 Afstandmeter

  • Merk: Vortex
  • Vergroting: 6 tot 8x
Ranger 1500 Afstandmeter
599,- € 537,50

Ranger 1500 Afstandmeter

  • Merk: Vortex
Konus Afstandsmeter Konusrange-1500
599,95 € 549,-

Konus Afstandsmeter Konusrange-1500

  • Merk: Konus
  • Vergroting: 8x

Afstandsmeter kopen

Afstandsmeters zijn verrekijkers die met behulp van een onzichtbare laser de afstand bepalen tussen de huidige locatie en een object in de verte. De laser wordt uitgezonden door de afstandmeter, kaatst terug van een object en wordt weer opgevangen door de afstandmeter, die dat omzet naar een getal dat op de display te zien is. Dit gebeurt allemaal binnen een seconde nadat de knop door de gebruiker wordt ingedrukt.

Afstandsmeters beschikken over een kleine tot middelgrote vergroting, vaak is deze 6x of 8x. Zo kunt u de afstandsmeter stabiel met de hand vasthouden en heeft u toch een beeld dat vergroot wordt, zodat u precies het juiste object kunt selecteren voor de afstandsmeting.

Laser afstandsmeter doeleinden

Afstandsmeters met laser worden vaak gebruikt door sporters, met name golfers. De exacte afstand tot de vlag of de green kan snel worden bepaald met een afstandmeter. De golfer weet dan ongeveer hoe hard er geslagen moet worden. Een volledig andere toepassing van een afstandsmeter is in de bouw en architectuur. Om bijvoorbeeld snel de maten van een woning op te moeten nemen komt een afstandsmeter goed van pas. Weer een andere toepassing van een afstandmeter is in de jacht, waar een meetapparaat handig kan zijn om van zeer grote afstand op een doelwit scherp te stellen.

Soorten afstandsmeters

Verrekijkerdirect biedt twee soorten afstandsmeters met laser aan. Het meest voorkomende type afstandmeter is een reguliere afstandsmeter die de afstand berekent door middel van het uitzenden van een laser, het opvangen van diezelfde laser en de tijd tussen het zenden en ontvangen omzet naar een getal in meters. Een tweede type afstandsmeter beschikt naast alleen een afstandsmeter ook over een snelheidsmeter. Het gebruik hiervan is vergelijkbaar met een lasergun die door politie gebruikt wordt bij mobiele snelheidsmetingen. Door op het bewegende object te richten ziet u niet alleen de afstand tot dat object, maar ook de snelheid die dat object heeft op dat moment.

Afstandsmeter accessoires

Enkele accessoires die bij een afstandsmeter gebruikt kunnen worden zitten inbegrepen bij de levering van uw bestelling, zoals bij elk van de producten apart staat aangegeven. Dit omvat bij vele afstandsmeters een opbergtas, een schoonmaakdoekje en een batterij.