Wij nemen geen (online) bestellingen meer aan!

Spotting scopes (3)Kowa Compact Spotting Scope TSN-502 20-40x50
€ 399,-

Kowa Compact Spotting Scope TSN-502 20-40x50

  • Merk: Kowa
  • Vergroting: 20-40x
Razor HD 27-60x85wa Spotting Scope recht
€ 1739,95

Razor HD 27-60x85wa Spotting Scope recht

  • Merk: Vortex
  • Vergroting: 27-60x
Razor HD 27-60x85wa Spotting scope
1899,- € 1799,-

Razor HD 27-60x85wa Spotting scope

  • Merk: Vortex
  • Vergroting: 27-60x

Spotting scope kopen

Een spotting scope is een gespecialiseerde monoculaire verrekijker die indrukwekkende vergrotingen kan bereiken. U kunt een spotting scope zien als een middenweg tussen een reguliere verrekijker en een sterrenkijker. Hoogwaardige optiek en een grote diameter van de frontlens zijn kenmerkend voor de spotting scope.

Er is een grote hoeveelheid specificaties verbonden aan iedere spotting scope, wat verwarrend kan werken. Wat betekent bijvoorbeeld het schemergetal en waarom is het niet altijd handig om direct voor de hoogste vergrotingsfactor te kiezen? Voor meer uitleg over wat de specificaties inhouden kunt u contact opnemen met onze spotting scope specialisten

Spotting scope doeleinden

Spotting scopes zijn vooral bedoeld voor mensen die langere tijd vanaf dezelfde plek willen observeren, bijvoorbeeld vogelspotters en vliegtuigspotters. Dit is vooral omdat de meeste spotting scopes niet erg mobiel zijn. Dankzij het feit dat doorgaans een statief benodigd is om goed waar te kunnen nemen door een spotting scope en door het hoge gewicht zijn de spotting scopes niet gemakkelijk en snel te verplaatsen.

Spotting scopes zijn het beste te gebruiken in combinatie met een statief. Op deze manier staat de scope stabiel en is de meest scherpe en duidelijke waarneming mogelijk. Ook beschikken veel spotting scopes over een variabele vergrotingsfactor, net als een telelens van een fotocamera. Hiermee kan traploos geschakeld worden tussen verschillende vergrotingen.

Soorten spotting scopes

Verrekijkerdirect biedt twee soorten spotting scopes aan: normale spotting scopes met een variabele vergrotingsfactor en handzamere, lichtere spotting scopes met een vaste vergrotingsfactor. Om zo veel mogelijk licht op te vangen beschikken de spotting scopes over een grote diameter van de frontlens, vaak meer dan 50 mm.

Normale spotting scopes hebben voor een stabiele weergave een statief nodig, bij voorkeur een driepoot. Bij een kleinere spotting scope kunt u ook gebruik maken van een monopod, een statief met één poot. Deze statieven zijn handiger om mee te nemen, aangezien ze ingeschoven kunnen worden, niet zwaar zijn en weinig ruimte innemen wanneer ze in gebruik zijn.

Spotting scope accessoires

Er zijn veel accessoires die bij een spotting scope gebruikt kunnen worden. Zo is er een breed aanbod beschermtassen om de spotting scope veilig naar de plaats van bestemming te vervoeren. Verder zijn er ook een aantal accessoires verkrijgbaar die van pas komen op de plek van bestemming, waarvan de belangrijkste uiteraard een statief is. Hierbij zijn statiefadapters en adapterringen te verkrijgen. Om het waargenomen beeld te kunnen vastleggen worden er camera-adapters aangeboden voor veel typen camera’s, waarmee een fotocamera aan de spotting scope bevestigd kan worden.