Wij nemen geen (online) bestellingen meer aan!

Retourneren en ruilen

U kunt bij VerrekijkerDirect.nl het bestelde artikel retourneren of ruilen. Wij hanteren een zogenaamde bedenkperiode. Op deze pagina vindt u meer informatie over uw herroepingsrecht, retour sturen van een artikel, het ruilen van een artikel of het melden van schade.

Herroepingsrecht

Om uw bestelling te annuleren of te retourneren (herroepen) kunt u gebruik maken van het Modelformulier Herroeping. U bent niet verplicht om dit Modelformulier te gebruiken, u kunt ook ons retourformulier gebruiken. 

U heeft het recht om binnen 14 dagen, zonder opgave van redenen, gebruik te maken van uw herroepingsrecht. Binnen de bedenktermijn heeft u de mogelijkheid om het product te bekijken, beoordelen en/of passen zoals u dat ook in een winkel, tenzij anders vermeldt.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag:

 • Waarop u het artikel heeft ontvangen.
 • Dat u het laatste artikel heeft ontvangen. Bij een bestelling met meerdere artikelen, die afzonderlijk van elkaar worden geleverd.

U kunt een artikel alleen retourneren wanneer:

 • Het product compleet is.
 • Het product in de - voor zover redelijkerwijs mogelijk - originele staat en fabrieksverpakking zit.
 • Voor de eventuele waardevermindering die ontstaat (omdat u het artikel op een op andere wijze hebt gebruikt dan u in een winkel zou doen), mogen wij u aansprakelijk stellen.

Uitzonderingen van Retourzendingen

 • Producten vervaardigd conform instructies van de consument (maatwerk producten).
 • Producten die kunnen bederven binnen de bedenktermijn.

U kunt gebruik maken van het herroepingsrecht door:

 • Het geven van een retouropdracht via onze site, of via onze klantenservice (085-0718080).
 • Het afgeven van de retourartikelen bij een DHL, PostNL of DPD Servicepunt. (De koper draagt de kosten en het risico van de retourzending.) Bij dpd zelf online een sticker uitdraaien.
 • Na het aanmelden van uw retour, heeft u nog 14 dagen de gelegenheid om het artikel daadwerkelijk te retourneren.

Product retour sturen

Voor een vlotte en correcte afhandeling van een retour adviseren wij u om onderstaande stappen te volgen

 1. Wij adviseren u telefonisch contact op met onze klantenservice via 085-0718080
 2. Vervolgens kunt u ons Retourformulier of het Modelformulier Herroeping in vullen.
 3. Uw retour is nu aangemeld
 4. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail. (Hierin staat informatie over uw bestelling, Ons retouradres en de gewenste afhandeling)
 5. Wij adviseren u deze e-mail afdrukken, dubbel te vouwen en op de buitenzijde van de doos te plakken.
 6. Nu is uw pakket klaar om verzonden te worden.
 7. Wij raden onze klanten aan om het pakket te versturen via DPD, PostNL.

Ons retouradres

Retouren kunnen opgestuurd worden
naar het onderstaande adres:

VerrekijkerDirect.nl
Afdeling Retouren
Buitenvaart 1127a
7905 SE
Hoogeveen

Download etiket


Retour etiket

Mijn bestelling is geretourneerd, en nu?

 • Binnen twee werkdagen na ontvangst van uw retourzending, ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail. Wij controleren het product op beschadigingen en compleetheid.
 • Wij zullen uw volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele standaard verzendkosten van de heenzending, zo snel mogelijk terugstorten uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding. Indien u slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u heeft betaald.

Ruilen van een artikel

Heeft u een product besteld maar deze voldoet niet aan uw wensen of u heeft toch liever een ander model? U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling het product omruilen. Volg de onderstaande stappen voor een correcte afhandeling.

 1. Neem contact met ons op via info@verrekijkerdirect.nl of bel 085 – 0718080zullen de mogelijkheden bespreken ensamen met u een passend alternatief vinden.
 2. Vul ons retourformulier in en selecteer bij afgesproken afhandeling 'toesturen vervangend product'.
 3. U ontvangt van ons een bevestiging per e-mail.
 4. Stuur uw product naar ons retouradres.
 5. Eventueel verschil in aankoopbedrag zal voldaan / teruggestort worden, voordat het nieuwe product naar de klant wordt verzonden.

Wilt u een product omruilen? Vul dan onderstaand retourformulier in en selecteer 'toesturen vervangend product'.

Product omruilen


Schade

Heeft u een bestelling ontvangen met schade? Meld schade het liefst binnen 48 uur na ontvangst van uw pakket. Om een schademelding sneller te verwerken, adviseren wij u om foto’s van de schade mee te sturen. Fotografeer hierbij het product, de verpakking en het verzendetiket.

 1. Neem contact met ons op via info@verrekijkerdirect.nl of bel 085 – 0718080. Probeer zo duidelijk mogelijk aan te geven wat de schade is.
 2. Stuur de foto’s en een omschrijving van het defect naar onze klantenservice (info@verrekijkerdirect.nl).

Garantie

VerrekijkerDirect staat voor service en kwaliteit. Op alle artikelen van VerrekijkerDirect.nl is de wettelijke garantie van toepassing. Daarnaast heeft een meerendeel van ons assortiment een specifieke fabrieksgarantie.

Wettelijke garantie

Dat betekent dat een product bij normaal gebruik tijdens de verwachte levensduur geen gebreken mag vertonen. Blijkt een product niet aan deze verwachtingen te voldoen - met andere woorden: vertoont het een mankement - dan dient u dit in beginsel kosteloos te herstellen, of als dat niet mogelijk is, een vervangend, vergelijkbaar product te leveren. Of als dat niet mogelijk is: de overeenkomst te ontbinden. Als het product niet normaal gebruikt is of als er sprake is van normale slijtage dan geldt bovenstaande niet.

Fabrieksgarantie

Fabrieksgarantie is een extra garantie die door de fabrikant wordt aangeboden en staat los van de eerder vermelde wettelijke garantie. VerrekijkerDirect.nl hanteert altijd de garantie die het meest voordeligst is voor de klant.

Fabrieksgarantie op een artikel

De fabrieksgarantie wisselt erg per merk en zelfs per type artikel. Zo krijgt u bijvoorbeeld op de Vortex verrekijkers een levenslange garantie, terwijl u op een accessoire 1 jaar fabrieksgarantie krijgt. Wilt u weten hoeveel garantie er op het artikel zit dat u heeft bestelt / wil bestellen? In de productspecificaties van ieder product vindt u de fabrieksgarantie.

Fabrieks Garantie


Mochten er vragen vragen zijn over de garantie van een artikel, neem dan even contact met ons op via 085-0718080


Klachten of suggesties?

VerrekijkerDirect.nl is continu bezig met het verbeteren van haar website en service. Mocht u desondanks ontevreden zijn over onze producten of service laat het ons dan weten. Uiteraard staan wij altijd op voor tips en suggesties. U kunt op onze klantenservice pagina uw suggesties en klachten insturen. uw klachten worden binnen 14 dagen beantwoord.

Een klacht over een product, dienst of de service van de ondernemer kan eveneens worden ingediend via (https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=NL)

 

 


Veel gestelde vragen

Heeft u vragen of opmerkingen over uw retourzending? Neem dan telefonisch contact met ons op of bekijk onze veelgestelde vragen.