Wij nemen geen (online) bestellingen meer aan!

Observatiekijkers (4)
Observatiekijker kopen

Een observatiekijker is een verrekijker van zeer hoge kwaliteit met een hoge vergrotingsfactor die op een vaste locatie geplaatst wordt. Ook is het mogelijk om dit type verrekijker op een zwaar statief neer te zetten. Vanwege de grote afmetingen en het hoge gewicht is het niet prettig om een observatiekijker vaak te verplaatsen.

Een verrekijker lijkt een simpel apparaat om een onderwerp dat zich ver weg bevindt, van dichterbij te bekijken. Echter is er een heel scala aan specificaties verbonden aan iedere verrekijker, waardoor het allemaal wat gecompliceerder wordt dan doet vermoeden. Wat betekent bijvoorbeeld chromatische aberratie? Voor meer uitleg over wat de specificaties inhouden is er een lijst opgesteld waarin de belangrijkste begrippen staan uitgewerkt.

Observatiekijker doeleinden

Observatiekijkers worden vaak gebruikt om vanaf een vaste locatie objecten te bekijken. Denk hierbij aan het spotten van vogels of het kijken naar de sterren. Ook worden observatiekijkers voor militaire en maritieme doeleinden gebruikt. Observatiekijkers zijn namelijk ideaal om vanuit een uitkijkpost of vanaf een schip de horizon af te speuren.

Soorten observatiekijkers

Verrekijkerdirect biedt observatiekijkers in twee varianten aan. Er zijn observatiekijkers verkrijgbaar die op een kantelbare pilaar staan, waar de pilaar bij de prijs is inbegrepen. Dit type observatiekijker is bedoeld om op een vaste plek in de grond te verankeren. Optioneel is in de pilaar een muntenautomaat verwerkt, zodat de verrekijker alleen werkt wanneer er een muntje in gestopt wordt. Bij dit type observatiekijker kunt u aangeven of de hoogte van de pilaar 135 cm of 160 cm moet zijn, welke soort munten geaccepteerd worden en welke kijktijd daar aan verbonden is.

Ook bieden wij een type observatiekijker aan die zonder pilaar of statief geleverd wordt. Het is aan te raden om hierbij een statief aan te schaffen, bij voorkeur een zwaar statief. Deze verrekijkers zijn overigens niet voorzien van een muntenautomaat en kunnen op elk moment gebruikt worden. Op al onze observatiekijkers van het merk Kowa zit 10 jaar fabrieksgarantie.

Observatiekijker accessoires

Er zijn slechts enkele accessoires die bij een observatiekijker gebruikt kunnen worden. Aan te raden is om een zwaar statief aan te schaffen bij een observatiekijker. Om de specificaties van de verrekijker aan te passen is er een verwisselbaar oculair verkrijgbaar.