AGM Comanche-22 Nachtzicht Clip-On Voorzet Gen2+

€ 2499,-
Wij nemen geen (online) bestellingen meer aan!

AGM Comanche-22 Nachtzicht Clip-On Voorzet Gen2+

Merk: AGM

€ 2499,-
Op bestelling leverbaar
 • Voor 16.30 uur besteld, vandaag verzonden
 • Gratis verzending vanaf € 50,-
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Veilig betalen met iDeal

AGM Comanche-22 Nachtzicht Clip-On Voorzet Gen2+

De Comanche-22 van het Amerikaanse AGM Global Vision is een compacte restlichtversterker die u kunt gebruiken als clip-on, voorzetkijker én vanuit uw hand. Met deze kijker verandert u uw conventionele richtkijker in een nachtrichtkijker, zonder dat u deze opnieuw hoeft in te schieten! Bovendien ontvangt u bij dit product standaard een rubberen oculair, zodat u de kijker ook als handheld nachtkijker kunt gebruiken.

U kunt de AGM Comanche-22 aan uw richtkijker vastmaken met behulp van een adapterring, maar u kunt de scope er ook voor zetten als de rail op uw wapen voldoende lengte heeft. Voor optimaal gebruik is deze clip-on met name aan te raden als u op uw optische richtkijker een vergroting van 7x of lager gebruikt. De restlichtversterker bevat zelf geen dradenkruis, u gebruikt die van uw richtkijker.

Kenmerken van de nachtkijker

De nachtkijker beschikt over een Generatie 2+ beeldbuis (IIT) die de omgeving weergeeft in het herkenbare marinegroene beeld. Dit is ook bekend als Green Phosphor en night vision green. De beeldbuis zorgt ervoor dat het aanwezige omgevingslicht duizenden keren wordt versterkt. Ook biedt de AGM Comanche-22 "manual gain" waardoor u de helderheid geheel naar eigen voorkeur kunt bepalen. Omdat een restlichtversterker zelfs een minimale hoeveelheid omgevingslicht kan omzetten naar zichtbaar beeld heeft u ook in donkere nachten helder beeld. Als het te donker wordt kunt u gebruik maken van de infraroodstraler.

De kijker heeft een optische 1x vergroting, een groot objectief en een gezichtsveld van 12 graden. Het apparaat is slechts 17 cm lang en weegt nog geen 750 gram. De stroomvoorziening vindt plaats met behulp van de meegeleverde CR123-batterij (extra batterijen vindt u bij de optionele accessoires). Met één batterij kunt u de kijker tot maar liefst 60 uur lang gebruiken.

Bevestiging aan uw richtkijker of op uw wapen

U kunt de AGM Comanche-22 op twee manieren gebruiken. Om de restlichtversterker aan de behuizing van uw richtkijker vast te maken heeft u een adapterring nodig. Deze is niet inbegrepen, maar vindt u bij de optionele accessoires. Bij het selecteren van de juiste adapterring moet u rekenen met de buitenmaat van de behuizing bij het objectief van uw richtkijker (dus niet de diameter van de lens zelf). Om te bevestigen schroeft u de clip-on vast in de adapterring en bevestigt deze vervolgens veilig aan uw richtkijker. Op deze manier maakt het dus niet uit of uw wapen een Weaver/Picatinny, Dovetail, Blaser of andere aansluiting heeft omdat u de kijker tenslotte vastmaakt aan uw richtkijker die zich al op uw wapen bevindt.

Als de rail op uw wapen lang genoeg is kunt u de restlichtversterker ook op de Weaver/Picatinny-rail bevestigen. U positioneert de nachtkijker vervolgens voor uw eigen richtkijker. Een quick-release Weaver/Picatinny-montage is standaard inbegrepen bij dit artikel. 

Toepassing AGM Comanche-22 (NL2i)

De Comanche-22 is geschikt om 's nachts en in schemering met uiterste precisie te kunnen schieten. De kijker leent zich voor schoten op zowel korte als middellange afstanden, bijvoorbeeld met uw luchtbuks. Met een restlichtversterker heeft u de mooiste, meest realistische kijkervaring én u hoeft uw richtkijker niet opnieuw in te schieten. Het is een onmisbare accessoire voor de jager of tactical gebruiker die nachtzicht wil toevoegen aan zijn/haar richtkijker. U kunt de restlichtversterker ook vanuit uw hand gebruiken met behulp van het meegeleverde oculair.

Deze nachtkijker is uitgerust met een restlicht-versterkende beeldbuis, dus u kunt het apparaat niet overdag gebruiken. Het apparaat zal automatisch uitgeschakeld worden wanneer er teveel licht aanwezig is. 

Technische gegevens

• Voorzien van standby-modus en bright light cut-off
• Gebruiksduur tot wel 60 uur met slechts één CR123-batterij
• Drie LED-indicators in FOV: IR, batterijstatus en overvloedig licht
• AGM Global Vision artikel: 16CO2122103021i (NL2i)

Wilt u meer weten over restlichtversterkers, of twijfelt u over de juiste adapterring? Neem dan gerust contact met ons op.

Levering:

 • 1x AGM Comanche-22 Clip-On Voorzet Restlichtversterker (Gen2+)
 • 1x Rubber oculair voor handheld gebruik
 • 1x Quick-Release Weaver/Picatinny-montage (let op: clip-on adapterring optioneel verkrijgbaar)
 • 1x Draagtas
 • 1x Lensdoek
 • 1x Handleiding
 • 1x Full-color verpakking

Eigenschappen

Artikelnummer 73408
Merk AGM
Kleur Zwart
Afmetingen 168 x 85 x 80 mm mm
Gewicht 750 gram
Garantie 3 jaar

Optisch

Vergroting 1x

Extra opties

Gasgevuld/waterdicht