Fury 10x42 HD Verrekijker met Afstandmeter

€ 1599,- € 1399,-

Fury 10x42 HD Verrekijker met Afstandmeter

Merk: Vortex

€ 1599,- € 1399,-
voor 16:30 besteld, vandaag verzonden
  • Voor 16.30 uur besteld, vandaag verzonden
  • Gratis verzending vanaf € 50,-
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Veilig betalen met iDeal

 Fury 10x42 HD Verrekijker met Afstandmeter

De Vortex Fury 10x42 HD Verrekijker met Afstandmeter is uniek in zijn soort. Deze verrekijker heeft dezelfde optische prestaties als de Viper HD verrekijker, echter hieraan is een afstandmeter toegevoegd welke tot 1600 meter de afstand tot een object kan bepalen. Net zoals bij de meeste rangefinders is het effectief bereik (hertenformaat) 1000 meter, dit is de industriestandaard. De fury beschikt over een hoekcompensatie tot 800 meter zodat er ook metingen in bergachtig gebied kunnen worden uitgevoerd. Dit alles weet Vortex te realiseren voor een hele scherpe prijs waarbij vergelijkbare modellen (Swarovski EL Range, de Zeiss Victory RF en de Leica Geovid) met dezelfde prestaties meer dan het dubbele kosten.

Het gebruikte glas is voor de Fury hetzelfde als bij de Viper HD, oftewel HD (High Density) extra low dispersion glas. De lenzen zijn voorzien van een multi coating, deze diëlektrische spiegelcoating zorgt voor 99% lichtreflectie waarbij zilvercoatings slechts 95% kunnen verwerken. De verrekijker met afstandmeter is niet veel groter dan de reguliere 10x42 verrekijker. Onder de onderkant van de beide lopen is de elektronica aanwezig en dit is te zien door de uitstulpingen onder de beide lopen. De Fury weegt slechts 900 gram, dit is slechts 200 gram meer dan de reguliere Viper HD 10x42 verrekijker.

De bedieningsknoppen van de Fury bevinden zich in tegenstelling tot bij de andere merken aan de rechterzijde, dit is zeker voor rechtshandige boogschutters een groot voordeel. De knoppen zijn met één hand te bedienen, wat het mogelijk maakt om de Fury vast te houden naast je wapen of boog. Het menusysteem is erg eenvoudig en u kunt de gebruikelijke aanpassingen maken, zoals het wijzigen van de helderheid van het display, de eenheden van yards naar meters en voor het kiezen van de modus die u wilt gebruiken: 

modes

Modi op de Fury HD-afstandsmeter zijn o.a. Vortex's HCD (Horizontal Component Distance) die zowel geweer- als boogjagers de informatie geeft die je nodig hebt om de hoek te compenseren bij het maken van een nauwkeurige afstandsbepaling ten behoeve van een raak schot. Hiernaast is er de IOS modus die geschikt is voor lange afstandsschoten en een scanmodus die continue afstandsmetingen biedt terwijl u door een landschap schuift. Dit kan ook handig zijn als je een dier volgt dat beweegt. De intensiteit van de menuweergave is af te stellen middels de ring aan het rechter oculair.

De batterij is een CR2 batterij en deze is makkelijk aan de onderzijde van de Fury te verwisselen, middels de niveau indicator is te allen tijd in het display de levensduur van de batterij af te lezen. 
De Fury is volledig afgedicht met o ringen, gevuld met stikstofgas en voorzien van een rubberen coating, derhalve is hij waterproof. De rubberen body zorgt daarnaast voor een stevige grip. De brug is voorzien van een ¼ inch aansluiting waarmee de Fury middels een statiefadapter op een statief te monteren is.

 

Eigenschappen

Artikelnummer 70196
Merk Vortex
Gebruik Jacht, Sport, Vliegtuig spotten
Kleur Groen
Afmetingen 15x14,6 cm (lxb) mm
Gewicht 900 gram
Garantie Levenslang

Optisch

Vergroting 10x
Uittredepupil 4,2 mm
Lenscoating XR Lens coating
Prisma type BaK-4
Lichtsterkte 17.6
Schemergetal 20.5
Gezichtsveld op 1000m 105 m
Scherp vanaf 6 m
Coating Full multicoating
Diameter objectief 42 mm
Twistup oculairen

Extra opties

Gasgevuld/waterdicht
Gasgevuld / waterproof
Statiefaansluiting
Geschikt voor brildragers