Wij nemen geen (online) bestellingen meer aan!

Watersport verrekijker

Een verrekijker wordt ook wel een kattenoog of loerglas genoemd en is zeker een must voor fanatieke watersporters of zeevaarders. Een verrekijker kan gebruikt worden voor het lezen van scheepsnamen, de horizon af te speuren of het spotten van andere objecten in het water. VerrekijkerDirect heeft een selectie gemaakt van verrekijker die ideaal zijn voor watersporters en scheepvaarders. Zo zijn alle onderstaande verrekijkers, waterdicht en gasgevuld en beschikken zij over een helder en rustig beeld.

Watersport Verrekijker
 

Konus Verrekijker Konusvue 7x50
€ 44,95

Konus Verrekijker Konusvue 7x50

  • Vergroting: 6 tot 7x
  • Merk: Konus
  • Type verrekijker: Porro, Binoculair
Konus Verrekijker Sporty 7x50 Fix Focus
€ 49,95

Konus Verrekijker Sporty 7x50 Fix Focus

  • Vergroting: 7x
  • Merk: Konus
  • Type verrekijker: Porro

Eigenschappen van een goede watersportverrekijker

Marine verrekijkers

De specialisten van VerrekijkerDirect hebben gekeken naar de wensen en eisen van watersporters en beroepsvaarders. Op basis van deze bevinden hebben wij een selectie van watersportverrekijkers gemaakt, die aansluiten bij hun behoeftes.

Hoewel iedere verrekijker gebruikt kan worden voor watersport of scheepvaart, adviseren wij een verrekijker te nemen die voldoet aan een aantal voorwaarden.

 

Advies bij het kopen van een watersport of marine verrekijker

Als u met uw boot of schip op het water bent heeft u te maken met golven, daarom adviseren wij een verrekijker te nemen met een vergroting van 7 of 8. Doorgaans zijn verrekijkers met een vergrotingsfactor van 10 of 12 te veel. Een vergroting van 10 of 12 geeft op het dek een onrustig beeld en u heeft een kleiner gezichtsveld.

Voor een aangename kijkervaring vanuit de kajuit of op het dek, adviseren wij om een verrekijker te nemen met een groot uittredepupil en een grote lens diameter (tussen 32 en 56 mm). Bij een watersportverrekijker zal het uittredepupil tussen de 5 en 7 mm liggen. Omdat u de verrekijker veel zult gebruiken op het water is het een must dat de verrekijker waterdicht is. De waterdichte verrekijker wordt voorzien van gasvulling ( stikstof of argon) en voorkomt condensvorming. Daarnaast zijn al onze maritieme verrekijkers voorzien van een behuizing die veel grip bieden. Het materiaal dat op de verrekijker behuizing zit zorgt ervoor dat u ook met natte handen optimale grip heeft. De lenscoating biedt bescherming tegen waterdruppels, krassen en stof. Een aantal maritieme verrekijkers zijn uitgerust met een kompas om uw positie op de het water te bepalen.